در این بخش از آخرین روشهای علمی و تجهیزات روز دنیا جهت درمان نوزادان به کار گرفته میشود. مجموعه بخشهای نوزادان در این بیمارستان شامل دو بخش اصلی می باشد:
الف) مراقبتهای ویژه
ب) مراقبتهای تخصصی نوزادان
الف) بخش مراقبتهای ویژه (آی سی یو نوزادان):
ظرفیت بخش ۶ واحد بوده که دارای وارمر و دستگاههای ونیتلاتور و ان سی پاپ و بلندرهای مربوطه میباشد. بلندر دستگاه ویژه مخلوط کردن اکسیژن خالص با هوا جهت جلوگیری از صدمات اکسیژن برای نوزادان نارس میباشد. از آنجا که اکسیژن میتواند باعث صدمات شبکیه چشم و ریه نوزادان گردد، وجود این دستگاه به تعداد نوزادان نیازمند به درمان با اکسیژن از اهمیت بالایی برخوردار است.
ب) بخش مراقبتهای تخصصی نوزادان (پشت آی سی یو):
ظرفیت بخش ۸ واحد میباشد که در این تخت از اینکوباتور و بلندر و فتوتراپی سینگل و تانل بهره میجوییم.
کلیه تجهیزات و وسایل به کار گرفته در بخشهای نوزادان بیمارستان اردیبهشت از آخرین استانداردهای روز دنیا بهره برده و دارای تاییدیه از دانشگاه علوم پزشکی شیراز میباشند.
جهت نوزادان نارس و همچنین نوزادانی که احتیاج به بستری طولانی مدت در بیمارستان دارند بنا به تشخیص پزشک، رگ گیری به روش پیک لاین جهت نوزاد انجام میشود؛ یعنی کتتر وریدی در رگهای بزرگ عمقی قرار میگیرد که به مدت طولانی حتی تا یک یک ماه قابل نگهداری بوده و از صدمات مکرر حین رگ گیری معمولی به نوزاد جلوگیری میشود.
تزریق داروهای مورد نیاز نوزادان بدحال با این روش به صورت ایمن و با کمترین آسیب به رگهای نوزاد انجام میگردد. ضمنا جهت رگ گیری نوزادان به جز استفاده از پرسنل باتجربه از دستگاههای درون رگ یاب (veinoscope) جهت سهولت کار استفاده میشود. همچنین جهت افزایش کیفیت خدمات و درمان مناسب از اینفیوژن پمپ و سرنگ پمپ جهت تزریق داروها استفاده میگردد.
کلیه نوزادان بستری در بخشهای نوزادان به وسیله مانیتورهای سنترال به صورت ۲۴ ساعت مانیتور میگردند. این مانیتورها که به تعداد نوزادان در بخشها وجود دارد ضربان قلب، تنفس، فشار خون، سطح اکسیژن خون و دمای بدن نوزادان را به صورت ۲۴ ساعته مانیتور میکند.
کلیه اقدامات رادیولوژی شامل عکسهای ساره و سونوگرافیهای مورد نیاز نوزادان به صورت پرتابل در کنار نوزادان در بخش انجام میگردد. شایان ذکر است سونوگرافی مغزی brain جهت بررسیهای اولیه وجود خونریزیهای داخل مغزی توسط فوق تخصص نوزادان سرکار خانم دکتر پیشوا انجام میگردد و سایر سونوگرافیهای مورد نیاز نیز توسط رادیولوژیستهای همکار بیمارستان به صورت اورژانس یا غیر اورژانس قابل انجام است. با توجه به وجود دستگاه سی تی اسکن در رادیولوژی بیمارستان در صورت نیاز نوزادان این اقدام نیز در همین مرکز انجام میگردد.
در صورت نیاز به اکوکاردیوگرافی نوزاد با توجه به هرگونه شک به وجود ناهنجاریهای مادرزادی در نوزادان بر بالین بیمار و در خود بخشهای نوزادان اکوکاردیوگرافی و بررسی قلبی توسط فوق تخصصهای قلب کودکان همکار بیمارستان سرکار خانم دکتر زهرا خیراندیش و آقای دکتر سیروس چریکی انجام میشود.
در کنار بخشهای نوزادان بیمارستان، بیماران مورد نظر در صورت نیاز از وجود اتاق ایزوله بهره میگیرند. در این اتاق بیماران ایزوله تنفسی یا سایر مواردی که بنا به تشخیص پزشک احتیاج به جداسازی از سایر نوزادان وجود داشته باشد قرار میگیرند که مانند سایر نوزادان در اینجا نیز مانیتور ۲۴ ساعته بیمار انجام گرفته و نوزاد پرستار مخصوص به خود را داشته و از خدمات کامل مراقبتی و درمانی بهره میجوید.
ضمنا اکسیژنرسانی و ساکشن و هوای فشرده در این بخش به صورت مرکزی در دسترس گیرندگان خدمت میباشد.
در صورت نیاز بیماران بخشهای نوزادان مجهز به دستگاههای فتوتراپی متنوع به صورت سینگل فتوتراپی و تانل فتوتراپی لامپی و LED با بالاترین اثربخشی و ایمنی کامل استفاده میگردد.
واکسیناسیون اولیه نوزادان شامل واکسن هپاتیت منطبق بر پروتکلهای بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهت کلیه نوزادان در بدو تولد انجام گرفته و در صورت بستری بیش از ۵ روز نمونه گیری آزمایشهای غربالگری نوزادان در این بیمارستان انجام میگردد.
در این بیمارستان در کنار بخشهای نوزادان اتاق استراحت برای مادران جهت اقامت ۲۴ ساعته در کنار نوزادانشان تعبیه گردیده است که در آن وسایل استراحت و رفاه مادران از قبیل تخت، یخچال، تلویزیون، سرویس بهداشتی، تلفن، دستگاه تهویه سرمایشی و گرمایشی، روشنایی کافی و منظره رو به باغ در نظر گرفته شده است. همچنین پذیرایی از مادران در ۳ وعده صبحانه، ناهار و شام به صورت رایگان در نظر گرفته شده است و نامبردگان میتوانند به دلخواه از کافی شاپ و نمازخانههای بیمارستان نیز استفاده کنند.
در اتاق استراحت مادران یک عدد دستگاه شیردوش.... با ظرفیت استفاده همزمان دو مادر جهت شیردوشی مناسب و تحریک شیرسازی و ترویج تغذیه با شیر مادر در نظر گرفته شده است.
آموزش به والدین نوزاد در زمان پذیرش (توسط پرسنل پذیرش بیمارستان اردیبهشت) در خصوص بیمههای طرف قرارداد، هزینههای احتمالی و تحویل دستبندهای شناسایی نوزاد براساس اطلاعات فردی والدین داده میشود.
آموزش به والدین نوزاد حین بستری و زمان ترخیص (توسط پرستاران بخش و پزشکان مقیم) در خصوص نوع بیماری، علتهای به وجود آورنده، حدود مدت زمان بستری، امکانات بخش، روشهای درمان، آموزش شیردهی و نحوه ذخیره شیر مادر به طور کامل و روزانه انجام میگردد.
بیمارستان اردیبهشت مفتخر به دریافت لوح بیمارستان در تعداد مادر و کودک از ابتدای تاسیس میباشد.
ضمناً آموزش مورد نیاز خانوادهها در دسترس ایشان قرار میگیرد.
پس از زیر یک روز از بیماران شرح بیماری، روند درمان و توصیههای لازم به والدین توسط فوق تخصص نوزادان به صورت انفرادی آموزش داده میشود.