مقابله با افسردگی
مقابله با افسردگی
افسردگی نیز، واکنشی طبیعی به بیماریهای مزمن است. گاهی اوقات تشخیص زمان افسردگی و شرایطی که موجب بروز افسردگی میشود دشوار است. افسردگی درجات متفاوتی دارد و ممکن است برای همه افراد پیش بیاید ولی آنچه در بین افراد متفاوت است نحوه مدیریت آن است.
در ادامه مهمترین علائم افسردگی بیان شده است.لازم به ذکر است که شناسایی علائم افسردگی اولین گام در مدیریت آن است.
- عدم علاقه به دوستان و انجام فعالیت: عدم تمایل به صحبت کردن با افراد، پاسخ دادن به تلفن و در یک کلمه انزوا و گوشهگیری که از مهمترین علائم افسردگی است.
- اختلالات خواب: تغییر الگوهای خواب، خواب منقطع و پرخوابی.
- تغییر در عادات غذایی: طیف وسیعی از تغییرات از بیعلاقگی به غذا تا غذا خوردن به صورت نامنظم و بیش از اندازه را شامل میشود.
- تغییرات وزن: افزایش یا کاهش وزن بیش از 10 پوند (4.5 کیلوگرم) در مدت زمان کوتاه (این مورد همچنین میتواند نشانهای از یک بیماری جسمی باشد و حتماً باید به پزشک مراجعه شود).
- بیاهمیت بودن نسبت به وضعیت ظاهر و نظافت شخصی.
- احساس ناخشنودی که بیش از 6 هفته طول بکشد.
- بیعلاقه بودن به برقراری ارتباط جنسی: گاهی اوقات این مشکل میتواند ناشی از عوارض جانبی برخی داروها باشد. بنابراین لازم است در مورد آن با پزشک صحبت کنید.
- فکر کردن به خودکشی: چنانچه ناخشنودی باعث شود که به خودکشی فکر کنید، باید سریعاً از پزشک، دوستان خوب، روانشناس یا مددکار اجتماعی کمک گرفت.
- حوادث مکرر: به دنبال افزایش بیدقتی ممکن است بیمار در هنگام راه رفتن، رانندگی و سقوط اشیا دچار حادثه شود. همچنین از دست دادن تعادل بدن یا کاهش سرعت واکنش در اثر بیماری میتواند موجب بروز حوادث شود.
- خود کمبینی: احساس بیارزشی و داشتن احساس منفی نسبت به خود.
- مشاجرههای مداوم و زود رنج شدن: مسائل جزئی و مواردی که بیمار در گذشته هرگز از آنها عصبانی نمیشد به راحتی وی را به شدت عصبانی و آزرده خاطر میکند.
- از دست دادن انرژی و احساس خستگی مداوم.
- عدم توانایی در تصمیمگیری: داشتن احساس گیجی و مشکل در تمرکز کردن.
از جمله راهکارهای مقابله با افسردگی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اگر فکر میکنید ممکن است به خودتان یا شخص دیگری آسیب برسانید، حتماً این موضوع را با یک دوست، پزشک یا مشاور در میان بگذارید.
- مصرف داروهای آرامبخش و یا مسکنهای که موجب تشدید افسردگی میشوند را هر چه زودتر را متوقف کنید. توجه داشته باشید افسردگی ممکن است ناشی از عوارض جانبی دارو باشد، این موضوع را میتوانید از پزشک یا داروساز بپرسید. قبل از قطع مصرف دارو، حتماً با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است پزشک به دلایل مهمی بر تداوم مصرف دارو تأکید کند. توجه داشته باشید که داروهایی وجود دارند که به بهبود افسردگی کمک میکنند، در این مورد نیز با پزشک مشورت کنید.
- الکل نیز یکی از عوامل به وجود آورنده افسردگی است؛ بنابراین از مصرف آن اجتناب کنید.
- به فعالیتهای روزانه خود ادامه دهید. هر روز لباسهای خود را عوض کنید، تختخوابتان را مرتب کنید، بیرون از خانه بروید، کمی پیادهروی کنید و برای آماده کردن وعدههای غذایی برنامهریزی کنید. سعی کنید خود را مجبور به انجام این فعالیتها کنید، حتی اگر احساس میکنید به انجام آنها تمایلی ندارید.
- به دیدن دوستان خود بروید. با آنها تماس تلفنی داشته باشید و برای رفتن به سینما و تفریحات دیگر برنامهریزی کنید.
- عضو گروه شوید. در گروههای مذهبی، انجمنهای علمی، کلاسهای تنظیم برنامه غذایی و… عضو شوید و اگر توانایی بیرون رفتن از خانه را ندارید، میتوانید عضو گروههای اینترنتی شوید.
- سعی کنید در کارهای داوطلبانه و خیر شرکت کنید. افرادی که به دیگران کمک میکنند به ندرت افسردگی را تجربه میکنند.
- برنامهریزی کنید و به آن عمل کنید. به آینده امیدوار باشید. نهال درخت بکارید و چشم به آیندهای که در انتظار فرزندتان است بدوزید. برای مناسبتهایی که در طول سال اتفاق میافتند (مانند سال نو، تولد دوستان و اعضای خانواده) برنامه خاصی داشته باشید و خود را برای آنها آماده کنید.
- به منظور تغییر محل زندگی خود، بدون کسب آگاهی از شرایط محل جدید اقدام نکنید. این تغییر ممکن است موجب تشدید افسردگی شود. بخصوص اگر در موقعیت جدید از دوستان و آشنایان دور باشید. همچنین ممکن است با دور شدن، حمایتی که اطرافیان قبلاً از شما داشتند کاهش یابد.
- با دوستان، اقوام و یا تورهای گردشگری به گردش بروید. در این فرصت میتوانید دوستان جدید پیدا کنید و در مورد موضوعاتی که به آنها علاقهمند هستید با همسفران خود صحبت کنید.
- هر روز 20 تا 30 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید یا ورزش کنید. هر کاری که شامل فعالیت و تحرک جسمانی باشد حالتان را بهتر خواهد کرد. نرمش و ورزشهای موسوم به ورزشهای هوازی (ایروبیک) مانند شنا میتوانند بسیار مفید باشند. قبل از انجام هر نوع ورزش با پزشک خود مشورت کنید.
- لیستی از پاداشهایی که میتوانید به خودتان هدیه دهید را آماده کنید. این پاداشها میتواند شامل کتاب خواندن در یک زمان خاص، تماشای یک بازی یا هر چیز کوچک یا بزرگ دیگری باشد که در طول روز با نگاه به آن انگیزه پیدا خواهید کرد.
- همواره جملات مثبت و انرژی بخش را با خود تکرار کنید (جملاتی مانند: من مشکلات زیادی را به خوبی در زندگیم پشت سرگذاشتهام، من میتوانم با تلاش هرکاری را انجام دهم، من موفق و خوشحالم).
- سعی کنید از عواملی که موجب تشدید افسردگی است، دوری کنید.
افسردگی دائمی نیست و این شما هستید که میتوانید در درمان آن مؤثر باشید. سعی کنید بر جنبههای مثبت زندگی خود مانند دوستان و اهداف آینده تمرکز کنید. زمانی که شما باور داشته باشید همه چیز بهتر خواهد شد، قطعاً میشود.
درباره تیم طراحی سان کد
توجه: این متن از پیشخوان>کاربران> ویرایش کاربری>زندگی نامه تغییر پیدا می کند. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ، و با استفاده از طراحان گرافیک است، چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است، و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز، و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد.
نوشتههای بیشتر از تیم طراحی سان کد
دیدگاهتان را بنویسید